Udflugt og Generalforsamling

Sæby k1

HISTORISK SAMFUNDS årlige udflugt og generalforsamling 2024 finder sted søndag den 18. august og går til Sæby, som fejrer 500 års købstadsjubilæum.

Vi begynder turen ved den gamle åhavn for enden af Klostergyden søndag den 18. august klokken 13. Der er formentligt masser af parkeringspladser bag det gamle Sæby værft. På rundturen kommer vi gennem den gamle middelalderby. Vi får en rundvisning i Sæbys store gamle klosterkirke med dens fantastiske altertavle og kalkmalerier.
Derefter går turen gennem handelskøbstaden til industri- og stationsbyen. Klokken 15 lander vi hos Frøken Madsen i Pindborggade 1, hvor der er som sædvanligt er kaffe/the, boller og lagkage til Samfundets generalforsamling.

Turen fortsætter over Langebro gennem ”det hellige land” med de mange ”Bedre Byggeskikhuse”. En landsdækkende forening som Sæbyarkitekten Harald Nielsen, gennem 30 år, var formand for. Derefter går turen ad Fiskerstien tilbage til havnen.
Sæbyturen tilrettelægges og ledes af de to tidligere arkivarer Jørgen Clausager og Erik S. Christensen.
Turen afsluttes med fælles madpakkespisning på grillpladsen ved ”Fruen fra Havet”. Skulle der mod forventning være dårligt vejr kører vi i stedet til madpakkehuset ved Sæbys Jernkilde.

© Hans Nielsen 2016